Volgende wedstrijd Terneuzen 1

27 OKTOBER Competitiewedstrijd; aanvang 14:30 uur
Balsponsor: Rijschool Tinus

Wedstrijdverslag VVT - HVV '24

VVT VERLIEST TELEURSTELLEND VAN HVV’24!!
Op zaterdagavond 5 oktober speelde VVT hun derde wedstrijd van dit lopende seizoen. Het was een thuisduel tegen HVV’24. Een échte streekderby dus! VVT was deze competitie uitstekend begonnen met 2 overwinningen.

300_vvt_hvv.jpg

Thuis met 4-0 tegen Steenbergen, en uit met 1-5 tegen VVR. Hiermee stond de ploeg uit Terneuzen bovenaan in de ranglijst. HVV’24 kende een mindere start: de eerste wedstrijd was uit tegen Hoeven en werd met 4-3 verloren, en de volgende wedstrijd was thuis tegen Victoria’03, en dat werd ook een nederlaag: 1-4. Hiermee staan de Hulstenaren helemaal onderaan de ranglijst. Maar dit wilt nog niet alles zeggen. Het was vandaag een streekderby, en daar wilt niemand verliezen. De wedstrijd begon om 19.30 uur en de scheidsrechter was dhr. G. de Kort. Vanaf het begin was het duidelijk te merken dat beide ploegen er zin in hadden. VVT toonde goed combinerend voetbal. In de eerste 10 minuten gebeurde er weinig. In de 11de minuut was het Jahrdell Constansia die bijna voor het eerste doelpunt zorgde. Bert den Hamer viel op door het meermaals strooien met oogstrelende passes. In de eerste 20 minuten was VVT de toch iets meer aanvallende ploeg. HVV’24 stond toen vaker onder druk, maar echte kansen vielen er niet te noteren. In de 23e minuut kreeg HVV’24 een goede kop kans, maar de bal ging over. De spits van HVV’24, Sinan Coban rommelde heel wat af in de verdediging van VVT en hield ze goed bezig. In de 28e minuut viel de 0-1 voor HVV’24, toen Ibrahim Eryuruk namens HVV’24 doel trof via een schot. 2 Minuten later verrichtte Jeremy Geensen van VVT een schitterende redding op een keihard schot van een speler van HVV’24. Daarna bleef VVT verwoed aanvallen. De wedstrijd kenmerkte zich ook door z’n snelheid. In de 35e minuut was het wederom raak voor HVV’24: de ploeg uit Hulst mocht een vrije trap nemen, en daaruit kwam de bal voor de voeten van Tim de Feijter, en die twijfelde niet en de 0-2 verscheen op het scorebord. HVV’24 was nu toch de overheersende partij. VVT wist maar weinig kansen te creëren. In de 34e minuut een gele kaart voor een speler van HVV’24. De wedstrijd wordt geleidelijk feller en feller. Na de thee was de start van de tweede helft ook weer enigszins fel te noemen. In de 54e minuut noteerden we een schot van Amidu Tanko van VVT, maar de keeper van HVV’24 bracht redding. De sfeer werd toch wat onvriendelijker. VVT meer in de aanval, maar stuitte telkens op een goed staande verdediging van de ploeg uit Hulst. In de 63e minuut een wissel bij HVV’24. Jahrdell Constansia van VVT probeerde veel, maar weinig lukte. Hij werd ook constant kort gedekt. In de 66e minuut verliet Jamie Rademaker het veld en werd vervangen door Enrico van Overmeeren. En in de 73e minuut wederom een wissel aan de kant van VVT: Stijn Verstraeten er uit, en Nick Claassen er in. In de 76e minuut zagen we een goede redding van onze keeper Jeremy Geensen. Tijdens dit gedeelte van de wedstrijd was het spel vrij rommelig. Marc Verwei verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Tim Hiensch. VVT kon proberen wat het wilde, maar het lukte gewoonweg niet. In de 88e minuut kreeg Ibrahim Eryuruk van HVV’24 nog een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding. 1 Minuut later was er een moment van twijfelen in de verdediging van VVT, en Sinan Coban van HVV’24 maakte daar dankbaar gebruik van: 0-3! Sinan verliet hierna het veld en werd vervangen door Joris Blommaert. In de 91e minuut verrichtte de keeper van HVV’24, Nick Rijckaert, nog een uitstekende redding. Daarna nog een wissel bij de ploeg uit Hulst: Joost Boogaert er uit, en Lucas Courtin er in. De wedstrijd was ten einde en beide ploegen verlieten uitgeput het veld. Het was een snelle wedstrijd geweest, met toch veel kleine, vervelende, overtredingen. Maar ja, het was een derby, en dan gebeurt er altijd van alles. VVT stelde toch wat teleur, gezien de eerdere 2 wedstrijden in deze nieuwe competitie. Maar komend weekend gaan we er gewoon weer voor. We spelen dan uit tegen Hoeven op zondag 13 oktober !!

Harry Brouns

Voor de foto's: https://www.vvterneuzen.nl/teams/senioren/terneuzen1/foto/?id=1273

Van der Poel Terneuzen TMS Heineken